Ñora.

De ñora is een vrucht van de soort Capsicum annuum , arriveerde in de 16e eeuw in Europa met de ontdekking van het nieuwe continent, en heeft sindsdien een diepgaande invloed gehad op de Spaanse gastronomie.

Deze paprika’s worden voornamelijk geproduceerd in Murcia en Vega Baja del Segura (Alicante), maar het traditionele en delicate droogproces kan alleen in Guardamar del Segura worden uitgevoerd. 

Dit is vlakbij ons en ik gebruik de ñora veel in mijn gerechten, eigenlijk kan ik het niet meer missen. Zowel in mijn mediteraanse als paella mix is de ñora in verwerkt.

In augustus en september droogt de ñora op de stranden van de duinen van Guardamar. Het fijne zand en het Levantijnse klimaat dat de hitte van de zomer en de kou van de winter verzacht, bieden ideale omstandigheden voor dit unieke en specifieke natuurlijke proces. 

Aan het einde van het droogproces in oktober rijgen hele gezinnen de paprika’s in 1,5 meter lange strengen, die buiten de ramen  , balkons, deuren en terrassen kort aan de zon worden blootgesteld, waardoor de omgeving een unieke uitstraling krijgt.

Binnenkort volgen de recepten 😉

De Nonna x

http://www.casa-mimosa.com

Plaats een reactie