Spaghetti met rauwe tomatensaus.

on

Van ons Valerie heb ik dit ongelofelijk heerlijk kookboekje gekregen. ‘Koken con Amore’ van Sophia Loren. De titel alleen al.

Ik was op zoek naar het originele kookboekje van haar 🙂 Ondertussen heb ik het gekregen van Wim. Bij deze nog eens dank je wel.

Ik begin er altijd eerst in te lezen zoals je met een gewoon boek zou doen.  Als ik de tussenstukjes en de recepten doorneem  is het voor mij belangrijk dat het recept in mijn hoofd al is klaargemaakt. Dan pas kan ik beginnen met koken.

Het eerste recept waar ik nieuwsgierig naar was en wat ook direkt in mijn hoofd zat, met een paar persoonlijke aanpassingen is “spaghetti met rauwe tomatensaus”. Heel simpel  maar het moet wel 24 uur marineren. Hopelijk hebben jullie het geduld om eraf te blijven. 🙂

Ingrediënten voor 6 personen.

1 kg niet te rijpe tomaten

2 uien en 2 lente uitjes

100 gr ontpitte groene en zwarte olijven

100 gr kappertjes

2 teentjes knoflook

geraspte Parmezaanse kaas

oregano – peterselie

olijfolie

600 gr spaghetti

Zout en peper. Ik heb mijn eigen zout en kruidenmix gebruikt.

Doe in een schaal de in plakjes gesneden tomaten, fijn gesnipperde uien, in stukjes gesneden olijven, kappertjes, zout en peper, flink wat oregano, 1 of 2 handenvol fijngehakte peterselie en de hele maar geplette knoflookteentjes. Overgiet met de olijfolie en laat het 24 uur staan.

Haal je schaal op tijd uit de koelkast zodat de rauwe tomatensaus op kamer temperatuur is en serveer hem nu met de spaghetti die u zojuist ‘al dente’ hebt gekookt. Bestrooi de spaghetti met een flinke hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas en that’s it.

Dit recept is zo simpel maar al die smaken en vooral het geduldig wachten maken van dit gerecht een smaakbom.

Veel succes en smakelijk eten.

De Nonna x

Source : Koken con amore – Sophia Loren

https://mediterraneoessalud.com/

www.casa-mimosa.com

Plaats een reactie